Eco-Cranes, a daruk világa

Daruk és emelők

Daruk és emelők

A világ legnagyobb daruflottái

2021. július 18. - Daruk Karcsival

A leggyorsabb liftek és az úszó emelőóriások után egy újabb toplista. Az International Cranes még 2019-ben csinált egy igazán érdekes gyűjtést arról, hogy mely cégek birtokolják a legnagyobb daruflottákat a világon. Hiába telt el azóta két év, az élbolyban azóta sem történt változás. Nézzük, mely vállalatok állnak a lista élén, jöjjön a TOP 5!

A módszer

A szakportál az IC-indexük alapján rangsorolta a vállalatokat, amelyet a cégek flottáiban található összes daru tonnánkénti teljes maximális terhelési nyomatéka alapján számoltak ki.

A listán szerepló vállaltok összesített IC-indexe 2019-ben 28 051 368 tonna méter volt, ami 0,57%-kal magasabb érték, mint a 2018-as 27 892 816, a daruipar, a csúcsvállalatok tulajdonában lévő daruk száma és teherbírása tehát növekedett.

A listavezetők

5. Lampson International

A Lampson International 389 lánctalpas és 69 kerekes mobil egységből álló flottája nem változott az előző évihez képest. A kis szállítmányozási cégként indult amerikai vállalat mára világszerte 18 telephellyel rendelkezik és 300 munkavállalót foglalkoztat.

4. Maxim Crane Works

Egy újabb amerikai vállalat. Világszerte 55 fióktelepen van elhelyezve az 505 lánctalpas és 2715 kerekes mobil daruból álló Maxim flotta.

A cég különféle daruk bérbeadásával és kereskedelmével foglalkozik, az egyik legátfogóbb szolgáltatást nyújtva a teljes iparágban.

3. ALE

Az 1983-ban alapított ALE mára a világ egyik vezető nemzetközi nehéz szállítási és szerelési vállalkozója, üzemeltetési központok globális hálózatával és nagy nehézgépes darukkal, speciális szállító- és szerelőberendezésekkel.

Egyebek mellett mérnöki, nehéz emelési, szállítási, szerelési, és mérlegelési szolgáltatásokat nyújtanak szerte a világon.

Az ALE flotta maximális terhelhetősége némileg alacsonyabb a 2018-as IC-indexnél, annak ellenére, hogy a vállalat összesen 24 egységgel, köztük egy AL.SK 10.000-rel, bővítette azt.

2. Sarens

A több mint 60 éve működő Sarens 65 országban, igen változatos piacokon van jelen a bányászattól és a szélenergiától kezdve az atomenergiáig. Az elmúlt évben néhány változtatást végrehajtva flottája jelenleg 1093 kerekes mobil teleszkópos darut és 440 gémegységet tartalmaz.

A flotta legnagyobb daruja az 5000 tonnás SGC-250.

Lenyűgöző monstrum.

1. Mammoet

A Mammoet nehéz emelő és szállító szolgáltatásai révén a világ legnagyobb daruvállalatává vált. Számos piacon működik: petrolkémia, atomenergia, kikötők és bányászat. Az 5000 tonnás Mammoet PTC 200 DS gyűrűs daru a 136 darut és 528 kerekes mobil egységet tartalmazó flotta ékköve.

A komoly mennyiségű és kapacitású daruk működtetését a cég 5000 munkavállalója biztosítja.

51_mammoet_ptc_200_ds.jpg
Munkában a Mammoet PTC 200 DS, a flotta óriása. (Forrás)

2020. január 8-án a Mammoet bejelentette az ALE akvizícióját, ezzel is tovább növelve kapacitását és megszilárdítva vezető pozícióját.

A bejegyzés trackback címe:

https://darukesemelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4116631722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása