Eco-Cranes, a daruk világa

Daruk és emelők

Daruk és emelők

A világ 5 vezető darugyártója 2023-ban

2023. december 02. - Daruk Karcsival

A világ cégóriásai minden iparágban versengenek egymással a vezető pozícióért. Nincs ez másként a daruk globális piacán sem, ahol minden egyes projekt újabb lehetőséget nyújt az előretörésre. Az idén is összeállított IC100 index egy általánosan elfogadott iparági rangsor, amely több objektív tényező alapján állítja fel a gyártók sorrendjét. Nézzük, mely cégek állnak az élén!

Az IC100 index - Nem egy tipikus rangsor

Mielőtt megnéznénk, mely cégek az iparág vezetői idén, kicsit térjünk ki az IC100 indexre! Ez ugyanis nem egy tipikus rangsor, a puszta emelőképességen túlmenően árnyaltabban értékeli a vállalatokat. A lista összeállítása során a cégek pénzügyi teljesítménye és stabilitása mellett olyan tényezők is szerepet kapnak, mint az innovatív teljesítmény és a vállaltok globális hatása. Nézzük, mik a rangsorolás fő kritériumai!

  • Globális lábnyom: A listán szereplő vállalatok határokon, kontinenseken átívelő, a világ minden pontján végrehajtott projektjeik vizsgálata alapján meghatározott hatósugara a rangsor egyik jelentős tényezője.
  • Pénzügyi stabilitás: Az IC100 index figyelembe veszi a rangsorolt vállalatok „pénzügyi egészségét”, azt, hogy tevékenységüket mennyire szilárd pénzügyi alapokon nyugodva végzik.
  • Innováció: Az index a technológiai fejlődés folyamatát is beépíti az értékelésbe és elismeri azokat a cégeket, amelyek a határokat feszegetik.

163_mammoet-crane.gif

(Forrás)

Ezek tehát az értékelés szempontrendszerének alapjai, most pedig nézzük a lista élén álló vállalatokat!

5. Maxim Crane Works

A cég emelőgépek, így hidraulikus autódaruk, terepjáró daruk, lánctalpas daruk, toronydaruk, hagyományos autódaruk és gémeskocsik bérlésére és értékesítésére szakosodott. Legnagyobb darujuk a Manitowoc 18000 Max-er.

A vállalat székhelye az Egyesült Államokban van, de világszerte tevékenykedik.

4. ALE

A negyedik pozícióban a brit ALE újítóként tűnik ki, nemcsak a teheremelés, hanem a pénzügyi műveletek területén is a határokat feszegetve. Az IC 100 Indexben elfoglalt helyük az innováció és a pénzügyi stabilitás fúziójának eredménye.

3. ALL Erection & Crane Rental Corp

Már dobogós a harmadik helyezett ALL Erection & Crane Rental Corp., egy olyan vállalat, amely könnyedén váltogat az építkezések és az energiaprojektek között. Pénzügyi sokoldalúságuk éppoly lenyűgöző, mint flottájuk sokszínűsége.

 2. Sarens: Precizitás és pénzügyi kifinomultság

A második helyezett belga Sarens nemcsak a darukkal, de pénzügyi területen is finom és precíz manőverekre képes. A Sarens több mint egyszerű daruüzemeltető, a cég pénzügyi stabilitása és kontinenseken átívelő globális lábnyoma alapozta meg az indexen elért kiváló helyezését.

 1. Mammoet

A lista élén egy állandó és jól ismert szereplő. Híven elnevezéséhez, a Mammoet mind emelőkapacitásban, mind pénzügyi stabilitásban abszolút nehézsúlyú. A Mammoet állandó helyezése az IC 100 indexben nemcsak a hidak és olajfúrótornyok emelésére való képességét tükrözi, hanem a vállalat globális befolyását, pénzügyi rugalmasságát és innovatív szellemét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://darukesemelok.blog.hu/api/trackback/id/tr9718272319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása