Eco-Cranes, a daruk világa

Daruk és emelők

Daruk és emelők

„Én vezetek!”

2022. március 02. - Daruk Karcsival

Autók, motorok, teherautók, számtalan rendőrautó. Amikor autós üldözéses jelenetről van szó, az akciófilmek rendezői szeretik elengedni a fantáziájukat. Nem volt ez másként a Terminátor 2. - Az ítélet napja forgatásán sem, ahol a híresen maximalista rendező, James Cameron két motort és egy Freightliner vontatót vetett be az ikonikussá vált csatornában játszódó üldözéses jelenetben. A folytatásokban viszont mindig emelni kell a tétet.

A film

A Terminátor 2. sokak véleménye szerint az egyik legjobb folytatás, amit csak leforgattak, olyan klasszikusok társaságában, mint a Keresztapa II. része, a Die Hard III, A Birodalom visszavág vagy A sötét lovag.

A film hatalmas kritikai és kasszasiker lett, a producerek – köztük Andy Vajna – pedig mindenképp folytatást szerettek volna. Cameront és (a testépítőből lett színészből lett kormányzóból lett színész) Schwarzeneggert azonban sokáig nem érdekelte a harmadik rész.

Aztán utóbbi végül mégis beadta a derekát és harmadszor is eljátszotta a T-850-es szerepét a filmben, amely a Terminátor 3. - A gépek lázadása címet kapta. Ebben a Skynet a T-X-et, a Kristanna Loken által játszott női terminátort küldi vissza a múltba, hogy elpusztítsa Kate Brewstert és ezzel megszüntesse a jövőbeli ellenállást.

A jelenet

Jonathan Mostow filmje sajnos közel sem sikerült olyan jól, mint az első két rész, érvényesült benne azonban a folytatások egyik ősi szabálya: legyen nagyobb, hangosabb és látványosabb!

Ennek érdekében pedig leforgatták azt a jelenetet, amelyben a T-X egy daruskocsival üldözi a menekülő John Connort és közben igen kreatívan használva a daru gémjét és horgát, lezúz számos autót és jó néhány épületet is. Hogy a T-X ámokfutását megfékezhesse, a Schwarzenegger által játszott T-850 egy létrás tűzoltóautót is igénybe vesz, ennek során hangzik el a címben említett mondat.

 Az ominózus részlet a filmből. 

A forgatáson használt daru egy 5 tengelyes DEMAG AC 395, amelyet (több másik, a forgatáson használt daruval és emelőkosaras autóval egyetemben) a Champion Crane bocsátott a produkció rendelkezésére.

A darun minimális átalakításokat végeztek csak (néhány helyen megerősítették), a forgatást követően pedig a szükséges javításokat követően tovább használták.

A daru életciklusa tehát nem szakadt meg, ezzel párhuzamosan pedig a Terminator franchise is tovább bővült, a következő részek azonban már nem tudták megközelíteni az első kettő átütő sikerét.

Nektek melyik a kedvenc Terminátorotok?

A képet a Filmaffinity oldaláról vettük át.

A bejegyzés trackback címe:

https://darukesemelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2417770440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása