Eco-Cranes, a daruk világa

Daruk és emelők

Daruk és emelők

Nagy segítség a rászorulóknak

2023. április 03. - Daruk Karcsival

Mit lehet tenni olyan esetben, ha a valaki kora vagy egészségi állapota miatt már egyáltalán nem képes lépcsőn közlekedni? Egy lift beépítése megoldást jelenthet, azonban nem minden esetben van hozzá elég hely és igen költséges is lehet. Van azonban egy egyszerűbben felszerelhető, költséghatékonyabb megoldás is, a lépcsőlift.

Speciális felvonó

Koruk vagy megváltozott egészségi állapotuk miatt sokan kényszerülnek otthonuk elhagyására, ha a megszokott környezet többszintes, a lépcsőkön való közlekedés viszont már akadályt jelent számukra. Nekik nyújthat megoldást a liftek speciális fajtája, a lépcsőlift vagy széklift.

Ez a technikai eszköz lehetővé teszi a lépcsökön való közlekedést azok számára is, akik saját erejükből erre nem képesek.

132_stairs-g47f885437_1280.jpg

A lépcsőre szerelhető lift lehetővé teszi a lépcsők egyszerű és praktikus leküzdését azzal, hogy az alsó és a felső végállás között a beépített széken vagy a kerekesszék számára kialakított platformon szállítja utasát a lépcsőre vagy a falra szerelt sínek mentén.

A szék a legtöbb modellnél kifordítható, így a be- és kiszállás még könnyebb. A legtöbb gyártó számára nem jelent problémát a kanyarodó vagy egyedi lépcső sem, így ez a speciális lift szinte minden lépcsőre felszerelhető kültéren és beltéren egyaránt.

Számos előny

A lépcsőliftek legnagyobb előnye kétségkívül az, hogy visszaadják az önálló mozgás lehetőségét, megszüntetik az akadályoztatás miatti kiszolgáltatott helyzetet. Emellett azonban további előnyeik is vannak:

  • Biztonságos lépcsőhasználatot biztosítanak.

Csökkentik az esések, egyéb balesetek kockázatát.

  • Szűk lépcsőkön, kis helyeken is elférnek.

A lépcsőlift székei lehajthatóak, így a lépcső továbbra is használható.

  • Kézi vezérléssel vagy akár távirányítással is működtethetőek.

Csak nyomja meg a gombot a karfán vagy a távirányítón. A lift a végálláson automatikusan megáll.

  • Egyszerű telepítés

 

132_stair-lift-gb864eb3fb_1280.jpg

A lépcső átalakítása nélkül.

  • Akkumulátorról működtethetőek

Üzembiztos működés áramkimaradás esetén is.

  • Alacsony fenntartási költségek.

Alacsony fogyasztás, kis karbantartási igény.

A lifteknek ez a különleges fajtája lehetővé teszi a lépcsőzést azok számára is, akik erre önmaguktól már nem képesek, ezzel pedig kényelmesebbé, teljesebbé és jobbá válik életük.

Pexels és simioid képét is Pixabay -ről töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://darukesemelok.blog.hu/api/trackback/id/tr7118092802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása