Eco-Cranes, a daruk világa

Daruk és emelők

Daruk és emelők

Darukisokos - Melyik daru mire jó?

2022. december 30. - Daruk Karcsival

A daruk hosszú múltra tekintenek vissza. A feljegyzések szerint az ókori görögök találták fel az első darut és már i. e. 515-ben használták őket. Egyes források szerint már az ókori Mezopotámiában, több ezer évvel korábban, emelőket használtak öntözésre. Az ipari forradalom idején a daruk a világ modernizációjának szerves részévé váltak azzal, hogy motoros meghajtást alkalmaztak rajtuk. Ma már szinte minden nagyobb építési projektnél megtalálhatók különböző típusú daruk, amelyek mindegyike a saját konkrét feladatára specializálódott.

Ennek azonban hátránya is van: mivel nagyon sok daru áll rendelkezésre, nehéz mindet ismerni és tudni, melyik mire képes. A nem megfelelő típus kiválasztása pedig nem csak késedelmet, de felesleges kiadásokat is okozhat.

A megfelelő daru kiválasztása

Gyakorlatilag minden építőipari munkához nehéz anyagok mozgatása szükséges, ezért a legtöbb esetben elengedhetetlen, hogy a projekt megvalósítása során kéznél legyen egy daru. A megoldás pedig – sem pénzügyi, sem műszaki szempontok alapján – nem lehet az, hogy „a legnagyobbat szeretném”.

A megfelelő daru kiválasztásához ismerni kell a teheremelés helyszínének méretét és domborzatát, a mozgatni kívánt terhek mennyiségét és csomagolását, illetve a várható időjárási körülményeket, valamint érdemes figyelembe venni a projekt hosszát is.

A megfelelő gép kiválasztásához nyújthat segítséget az alábbi felsorolás, amelyben a különféle daruk legelterjedtebb típusait (mobil és fix) és azok fő felhasználási területeit gyűjtöttük össze. Elsőként jöjjenek a mobil daruk legfontosabb fajtái.

Mobil daruk

A mobil daruk lánctalpakra vagy gumiabroncsokra vannak felszerelve és jelentősen nagyobb mobilitást biztosítanak, mint a hagyományos daruk. A munkaterületeken való mozgásra és nagy tömegek emelésére való együttes képességük miatt a mobil daruk számtalan építési projektben nagyon hasznosak.

Önjáró daruk

 118_truck-crane-gc11e4b904_1280.jpg

Az önjáró daru egy viszonylag új típusú daru, amelyek általában kicsik, négykerekűek és gémjük teljes 360 fokban elforgatható. Felállításuk egyszerű, kis méretük pedig lehetővé teszi számukra, hogy szűk helyeken is könnyen mozoghassanak, így számos munkaterületen alapvető fontosságúak.

Egyes fajtái nagyméretű kerekekkel, négykerékhajtással és -kormányzással vannak szerelve, így egyenetlen, durva talajon is elboldogulnak, miközben ugyanazt a mozgékonyságot biztosítják, mint kisebb társaik.

Legfőbb jellemzőjük: sokoldalúság és mozgékonyság.

Lánctalpas daruk

118_windmill-gdb6d2dd4f_1280.jpg

Kerekek helyett a lánctalpas darukat egy pár gumi- vagy acéltalppal felszerelt futóműre építik. Ez a megoldás korlátozza ugyan a lánctalpas járművek, így a lánctalpas daruk fordulási képességét, a lánctalpak azonban lehetővé teszik az ilyen gépek alkalmazását puha talajon is, süllyedés nélkül.

A csökkent fordulási képesség mellett további hátrányuk, hogy a lánctalpak csak korlátozottan használhatóak közúton, így a legtöbb esetben külön jármű szükséges az emelési területre szállításukhoz.

Legfőbb jellemzőjük: egyenetlen, instabil terepen is alkalmazhatóak.

Úszódaruk

118_bremerhaven-ga70b8b615_1280.jpg 

Daruhajóként is ismertek ezek az úszódaruk, amelyeket gyakran tengeri projektekhez (kikötők, olajfúró tornyok építése) vagy hidak építéséhez használnak – már a középkor óta.

Legfőbb jellemzőjük: teheremelés vízben.

Autódaruk

118_truck-crane-gb828c9f99_1280.jpg

A teherautóra szerelt daruk két részből, magából a gémból és az azt tartó, illetve mozgató teherautóból állnak. Egyedülálló felépítésüknek köszönhetően könnyedén közlekedhetnek az utakon speciális felszerelések vagy másik szállítóeszköz nélkül.

Az autódaruk ellensúlyokkal és kitámasztó karokkal vannak felszerelve a stabilizálás érdekében és számos méretben elérhetőek. Egyes teleszkópos változataik igen komoly emelési képességgel bírnak, ezek korábban szerepeltek már blogunkban.

Legfőbb jellemzőjük: közúti közlekedés.

Fix daruk

A cikk a fix darukkal az Eco-Cranes weboldalán folytatódik.

Dennis Castro képét a Pixabay -ről töltöttem le. Erich Westendarp képét is a Pixabay -ről töltöttem le. TheoRivierenlaan képe a Pixabay -en található. Foulon Richard kééte a Pixabay -en megtalálod.

A bejegyzés trackback címe:

https://darukesemelok.blog.hu/api/trackback/id/tr6418014492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2022.12.31. 10:23:50

Köszönjük, érdekes kis írás. A portál-, bak- és kikotői daruk sem stbabilak (sínpályán mozognak), ahogy a vasúti daruk sem. De a mozgásnem csak egy lehetséges osztályozási mód, a meghajtás lehet a másik stb. Várjuk a folytatást! BUÉK
süti beállítások módosítása